Türk öğrenciler, geç saatlere kadar meksikalı ve kazak arkadaşlarını bekledi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 23 Nisan Uluslar arası Festivali'ne katılacak Meksika ve Kazakistan çocuklar gece yarısı ilimize ulaştı. Arkadaşlarına kavuşmak heyecanı ile uyuyamayan Leyla Atakan İlköğretim Okulu öğrencileri gece geç saatlere kadar arkadaşlarını bekledi. Birbirlerini ilk defa gören çocukların sevinçle birbirlerini kucaklamaları festivalin ne kadar anlamlı olduğunu gözler önüne serdi.
Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Nisan 2012 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

41 farklı ülkeden gelecek 1000 çocuktan Meksika ve Kazakistan gelem misafir çocuklarda gece yarısı Kocaeli'ye ulaştı. Meksikalı çocuklar Leyla Atakan İlköğretim Okulu'na, Kazakistanlı çocuklar ise Kartepe Fürsan İlköğretim okuluna gelerek festival süresince beraber yaşayacakları arkadaşlarını gördü.

Leyla Atakan İlköğretim Okulu öğrencileri Meksika'dan gelecek arkadaşlarını gece geç saatlere kadar bekledi. Konuk arkadaşlarını uzun süre bekleyen öğrenciler gece 02.30'da okula gelen Meksikalı yaşıtlarını bağırlarına bastı. Sanki daha önce tanışıyormuş gibi birbirleriyle kaynaşan çocuklar birbirleriyle anlaşmaya çalıştı. Ardından aileleri ile beraber evlerinin yolunu tutan çocuklar heyecanlı ve mutlu bakışlarla okuldan ayrıldı.

Kazakistan grubu ise gece saat 03.30'da Köseköy Fürsan İlköğretim Okulu'na geldi. Aileleri ile okulda yeni arkadaşlarını bekleyen çocuklar oldukça heyecanlandı. Kazakistan grup lideri Kocaeli'ye gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek ailelere çocuklarla Türkçe konuşmalarını rica etti. Grup lideri Türkçe kelimelerinin bazılarını anlayabildiklerini fakat festival süresince Türkçe'yi geliştirmelerinin kendilerini çok mutlu edeceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber